Persoonlijk advies

Wat te doen na het erven van een huis?

Heeft u een huis geërfd? Alleen of met anderen en wilt u dit pand verkopen? Wij bij broers vastgoed kunnen u helpen tot een goede verkoop van het pand voor de best mogelijke prijs.  

Waar moet u rekening mee houden? 

  • Als u een pand erft, moet u binnen 8 maanden erfbelasting betalen. Het percentage erfbelasting hangt af van de relatie die u had met de overledene en kan oplopen tot 40%. Om deze reden kiezen mensen er vaak voor om het pand te verkopen om de erfbelasting te kunnen betalen. Als er nog een hypotheek op het pand rust, hoeft er minder belasting te worden betaald dan op een pand dat volledig is afbetaald.
  • Als u het pand alleen erft, kunt u het alleen verkopen. Als dit niet het geval is en u de erfenis moet verdelen met andere erfgenamen, is het verstandig om samen het pand te verkopen en niet een van de erfgenamen in het huis te laten wonen. Dit kan namelijk veel gedoe met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk om dit zo snel mogelijk duidelijk te hebben met alle erfgenamen, zodat er geen onduidelijkheid over kan ontstaan. De snelheid van de verkoop kan hierbij ook een belangrijke rol spelen. Als de verkoop snel is, zal er onderling minder snel gedoe ontstaan.
  • Wanneer u het pand te koop zet bij een reguliere makelaar, kan de verkoop al gauw 3 maanden duren. Vaak is de koop ook op voorbehoud van financiering, waarbij de koper 8 weken de tijd krijgt om de financiering rond te krijgen. Mocht dit uiteindelijk toch niet lukken, dan zijn er al 5 maanden voorbij. Dit betekent dat u nog maar 3 maanden heeft voordat u de erfbelasting moet betalen. Het is daarom belangrijk om bij de verkoop van een geërfde woning op tijd te handelen.

Neem direct contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Advies gesprekken zijn altijd vrijblijvend!

Ons proces

01.

kennismaking

Een goed gevoel is waar de samenwerking mee begint. Wij leggen het gehele proces uit en bepalen samen de gewenste looptijd.

02.

Ons advies

Aan de hand van ons gesprek leggen wij u een advies voor van het begin tot het einde van het traject. Een duidelijk plan.

03.

Verkoop

Wij leggen bij u kopers voor waaruit u, in samenwerking met ons, de keuze tot verkoop kunt bepalen. Met of zonder bezichtiging, dat is aan u.

04.

Afronding

Wij ondersteunen vanaf het begin tot de afronding! Bij de notaris en het lezen met u de contracten. Zo wordt niks over het hoofd gezien.

Huis erven en verkopen

Het huis wat uw heeft geërfd direct door verkopen? Broers vastgoed bied voor u de oplossing. Wij weten wat hoe lastig deze situatie kan zijn, de emoties die samen gaan met financiële zaken. We hebben veel ervaring met het verkopen van woning die geërfd hier door weten we precies waar u rekening mee moet houden. Ook snappen we het de urgentie. Neem gerust contact op en leg uw situatie aan ons uit.

Ons vaste netwerk

Met jaren ervaring in de branche hebben wij een erg ruim netwerk opgebouwd. Ons netwerk bestaat uit particulieren die een huis zoeken tot investeerders. Wij weten dan ook altijd de perfecte koper te vinden voor uw situatie.
Een persoonlijke aanpak vinden wij erg belangrijk. Maar écht belangrijk. Wij kennen dan ook de mensen die wij opperen als verkoper.  

Onze vergoeding?

U, als verkoper, bent geen extra kosten kwijt aan ons als tussenpersoon. Onze verdiensten zijn een commissie van de verkoper. Dit wordt transparant mer de verkoper afgesproken. Ook wij zijn dus gebaad bij de beste prijs voor u.
Wij genieten ervan wanneer wij u kunnen ontzorgen en in het volledige proces kunnen ondersteunen bij de verkoop van uw huis. Wij werken voor u, maar ook met u samen om het beste mogelijk uit de situatie te halen.

Waar wij voor staan

Bij Broers Vastgoed staat persoonsgelijkheid en echte goede hulp centraal. Wij bouwen graag aan relaties en strijden samen met u en voor u om het beste resultaat te behalen!

Persoonlijkheid

Altijd perfecte communicatie. Van de eerste kennismaking tot ieder onderdeel van het traject.

Flexibel en meegaand

Wij luisteren naar uw wensen en ondersteunen u met onze vakkennis om de wensen realiteit te maken.

Volledige trajecten

Wij helpen u van het begin van het traject tot het einde en bij ieder onderdeel hiertussen in.

Altijd maatwerk

Wij hebben niet een vast traject. Ieder traject is anders en heeft een andere aanpak nodig.

Hoogste kwaliteit

Wij werken erg secuur, maar ook kiezen wij onze partners secuur uit om hoge kwaliteit te leveren.

Echte duidelijkheid

Niet afwachten maar goed up to date zijn van alle komende stappen. Wij betrekken u bij het proces.

Scroll naar boven
Scroll naar boven