Energielabel aanvragen

Sinds januari 2022 is het verplicht om uw energielabel bij verkoop of verhuur te vermelden. Leer hier ons proces om door een deskundige inspecteur binnen een. korte termijn uw energielabel aan te vragen.

Ons proces

01.

Afspraak maken

In stap 2 van het formulier kiest u zelf gemakkelijk en snel een beschikbare datum en tijd.

02.

Inspectie uitvoeren

De inspecteur komt langs op het door u opgegeven adres. Om de inspectie uit te voeren.

03.

Energielabel registreren

Wij registreren het energielabel en zorgen dat u deze zo snel mogelijk ontvangt!

Onze beloftes

Bent uw van plan om een energielabel aan te vragen,  dan wilt u natuurlijk weten wat u te wachten staat. Dit zijn onze beloftes om u zo goed mogelijk te helpen!

Snelle levering

Binnen enkele dagen na de inspectie is uw woning voorzien van een geldig energielabel.​

10 jaar geldig

Het energielabel voor uw woning is 10 jaar geldig. Dit gaat in vanaf de uitgifte van het energielabel.

Deskundige werkwijze

Ons team heeft 15+ jaar ervaring en is deskundig en gedreven! Iedereen is dan ook gediplomeerd.

Energielabel aanvragen

Vul onderstaand formulier in en uw aanvraag wordt zo snel mogelijk verwerkt!

Bij stap 2 geen gepaste tijd?
Kies dan voor de optie dat wij u bellen.

FAQ

Energielabel aanvragen

Vragen over het aanvragen van een energielabel? Lees hieronder onze veel gestelde vragen.

Het is vanaf januari 2022 verplicht om het definitieve energielabel te vermelden in een commerciële advertentie bij verkoop of verhuur van de woning. Wanneer u dit niet doet, riskeert u een boete vanuit het ILT (Instituut Leefomgeving en Transport).

Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk te voorzien van een energielabel.

Wel kunt u hier snel inzicht in krijgen.

Op de aanvraagpagina kunt u het aanvraagformulier invullen. Bij stap 2 van het formulier heeft u de keuze om zelf een datum en tijd af te spreken. 

Na de inspectie op het gekozen moment duurt het nog ongeveer 3 tot 5 werkdagen voordat u het label ontvangt.

De inspectie wordt uitgevoerd voor een tarief van €349,00. Deze prijs geldt voor woningen met een gebruiksoppervlakte tot 190m² (inhoud 513m³). Daarboven geldt een toeslag van €0,65 per 1m².

 

Een energielabel is 10 jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Heeft uw woning al een energielabel? Zoek dan de datum van uitgifte van dit label op. Zo kun je achterhalen of uw energielabel nog geldig is of dat u een nieuw energielabel moet bestellen.

 

Per 1 januari 2021 is het verplicht om een energielabel aan te schaffen bij alle overdrachten van woningen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert en handhaaft deze regelgeving. Woningen die hier niet aan voldoen riskeren een boete die hoog kan oplopen. Bovendien kan de woning niet worden overgedragen als er geen geldig energielabel aan verbonden is.

 

Per 1 januari 2021 is een energielabel verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning. Het betreft het enige officieel goedgekeurde Energielabel conform de zogenoemde NTA8800 methode. Vanaf 1 januari 2022 is het verplicht om de energieprestatie indicator, oftewel energielabelklasse, te vermelden in de advertentie in commerciële media bij verkoop of verhuur van een woning of utiliteitsgebouw.

Het energielabel is ingevoerd volgens een Europese richtlijn, de Energy Performance of Buildings Directive. Doel van het energielabel is eigenaren van woningen of gebouwen bewustmaken van de hoeveelheid energie die ze verbruiken. De overheid hoopt zo woningeigenaren te stimuleren om energiebesparende maatregelen te treffen. Op het definitieve energielabel staat welke energiebesparende maatregelen de huiseigenaar kan nemen. Ook staan in dat overzicht de kosten, baten en rendementen van de maatregelen.

 

De keuringen worden uitgevoerd door Homekeur BV. Met een landelijk netwerk van 300 inspecteur is er altijd wel een inspecteur in uw regio die op korte termijn beschikbaar is. Middels een geautomatiseerd planningssysteem kunt u na het geven van een opdracht direct, en eigenlijk altijd op korte termijn een afspraak inplannen.

 

Informatie over energielabels

Wilt u meer informatie over energielabels? Wij helpen u graag verder. Neem contact op via ons contactformulier en wij zullen spoedig bij u terugkomen.

Bij Broers vastgoed staan wij u graag persoonlijk te hulp en en nemen wij echt de tijd voor u.

Neem direct contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Advies gesprekken zijn altijd vrijblijvend!

Scroll naar boven
Scroll naar boven